fbpx

Finanssiala

Finanssiala herättää suurta yhteiskunnallista kiiinnostusta. Alan ja alan ratkaisut ovat monesta suunnasta säänneltyjä. Finanssivalvonta valvoo pankkitoimintaa ja viestintävirasto tunnistustoimintaa, mikäli pankkin tunnuksilla voi kirjautua FTN:ään (Finnish Trust Network).

Pankkiliiketoiminan kehittymistä on viime vuosina edistänyt PSD2-direktiivi, joka määrää pankit avaamaan maksamisen rajapintoja kolmansille osapuolille. Näitä rajapintoja tulee hyödyntämään kokonaan uusi finanssialan teknologiasektori, ”fintech”.

Lisäksi PSD2 määrittää turvallisen maksaminsen ja sen, miten käyttäjä tulee tunnistaa maksua varten:

  1. Jollain, mitä käytäjä tietää (salasana)
  2. Jollain, mitä käyttäjä omistaa (puhelin)
  3. Jollain, mitä käyttäjä on (biometrinen tunnistus)

Tunnistamisen ratkaisut ovat tärkeä osa finanssialaa. Käyttäjän henkilöllisyys tarkistetaan pankin toimipisteessä ja tällöin tehdään ns. ”ensitunnistus”. Tämän jälkeen käyttäjälle voidaan luoda uusia digitaalisia tunnuksia mm. valtion virastoihin, kun käyttäjä kirjautuu vahvasti pankkitunnuksilla sisään.

Meillä Cloudamitella on tekijöitä, joilla on vuosikymmenen kokemus finanssialasta.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit.

-
SWIFT-järjestelmässä välitetään maksusanomia pankkien välillä. Maksusanomassa on tieto kuka maksaa, kenelle maksetaan, ja paljonko rahaa liikkuu. SWIFT on globaalisti käytetty maksuja välittävä tietoverkko.
-
Log4j-haavoittuvuudesta selvittiin pienin vaurioin, sillä pahemminkin olisi voinut käydä; Entä jos haavoittuvuus olisikin koskenut vain jonkin palveluntarjoajan suljettua koodia, ja tätä ei oltaisi raportoitu? Pahimmassa tapauksessa tiedot olisivatkin esim. vuotaneet AWS:stä tai Azuresta, mutta kukaan ei tietäisi mistä tämä johtuu.
-
Käyttäjän kannalta tilisiirrossa olennaista tietoa on: 1) mistä rahaa siirretään, 2) minne sitä siirretään ja 3) kuinka paljon sitä siirretään.