fbpx
-
Miltä näyttää mobiilisovellusten kehittäminen vuonna 2023? Kentässä on tapahtunut lähivuosina paljon, ja jos olet aloittamassa uuden kehittämisen tai nykyisen sovelluksen uudistamisen, kannattaa lukaista tämä katsaus tavoista tehdä Googlen Play-kaupassa ja Applen AppStoressa julkaistavia sovelluksia.
-
Cloudamiten tavoitteena on olla kokeneelle ohjelmistokehittäjälle paras mahdollinen työpaikka. Työn mielekkyydessä on olennaista kokemus siitä, että voi vaikuttaa omaan työhönsä. Meillä tähän pyritään monin tavoin palkkamallin muokkaamisesta toimiston pöytäjärjestykseen ja tuntikirjausjärjestelmästä paikkariippumattomaan työhön.
-
WebKitin integraatiorajapinnat sisältävät mahdollisuuden kaikkien selaimeen tulevien pyyntöjen kuuntelun sekä ympäristön muokkauksen. Tässä on tietysti se riski, että pahantahtoinen sovelluskehittäjä voi kuunnella käyttäjän kirjoittamat salasanat ja tallentaa tietoa esimerkiksi käyttäjän lataamista sivuista.
-
Näinhän me haluaisimme ajatella. Että juuri meidän firmassamme yrityskulttuuri on parempi kun muualla. Ruoho on juuri täällä vihreämpää, kalja kylmempää ja devaajien fedorat tahrattomimpia.
-
Suomalaiset tunnetaan kovina kiroilijoina. Wikipedia listaa yli 50 suomen kielen kirosanaa. Oletko joskus etäpalaverissa törmännyt useampaan kuin pariin suosituimpaan? Etätyö on asennekysymys ja joskus sitä asennetta tarvitaan myös puuduttaviin teams-palavereihin.
-
As an ethical software company Cloudamite will write you any software that is not against laws and good manners. Yeah, Right.
-
SWIFT-järjestelmässä välitetään maksusanomia pankkien välillä. Maksusanomassa on tieto kuka maksaa, kenelle maksetaan, ja paljonko rahaa liikkuu. SWIFT on globaalisti käytetty maksuja välittävä tietoverkko.
-
Log4j-haavoittuvuudesta selvittiin pienin vaurioin, sillä pahemminkin olisi voinut käydä; Entä jos haavoittuvuus olisikin koskenut vain jonkin palveluntarjoajan suljettua koodia, ja tätä ei oltaisi raportoitu? Pahimmassa tapauksessa tiedot olisivatkin esim. vuotaneet AWS:stä tai Azuresta, mutta kukaan ei tietäisi mistä tämä johtuu.
-
Käyttäjien tunnistaminen tarvitaan, kun tarjotaan personoituja palveluita käyttäjille ja kontrolloidaan, kenellä on pääsy palveluihin ja tietoihin. Usein ratkaisuna on toteuttaa oma rekisteröintisivu, tietokanta ja tunnistautuminen sähköpostilla ja salasanalla. Monesti tämä on riittävä taso, jos ei vaadita vahvaa tunnistautumista, mutta silloin pitää myös itse huolehtia tietosuojasta, GDPR:n toteutumisesta ja salasanojen suojauksesta. Yleensä oman toteutuksen rinnalle integroidaan sosiaalisia tunnistautumisia, kuten Google ja Facebook. Vaihtoehtona Azure tarjoaa omat B2C ja B2B palvelut tunnistautumisen toteuttamiseen.
-
Suomessa sähkömarkkinoiden toiminta on järjestetty tavalla, jossa sähkönmyyjien ja sähköä kuluttajille kuljettavat jakeluverkkoyhtiöt tarvitsevat melko paljon keskinäistä tietoliikennettä. Tapa, jolla tietoliikenne on järjestetty, laitetaan helmikuussa 2022 uuteen kuosiin. Sähköä ostava tai esim. aurinkopaneelistaan sähköä verkkoon myyvä loppuasiakas ei muutosta kuitenkaan juuri huomaa.
-
Koronakriisi on vaikuttanut useiden eri toimialojen tapaan tehdä töitä. Etätyö, etenkin pitkittyneessä muodossaan, on jakanut ohjelmistoalan ammattilaisten syvät rivit harvinaisen selvästi kahteen leiriin.
-
Käyttäjän kannalta tilisiirrossa olennaista tietoa on: 1) mistä rahaa siirretään, 2) minne sitä siirretään ja 3) kuinka paljon sitä siirretään.